سایبان مهدکودک
فعالیت در فضای باز از نظر جسمی و روحی انتخاب بهتری نسبت به ورزش در فضای بستهی ساختمان است. ورزش و بازی در فضای سبز و هوای آزاد علاوه بر تقویت عضلات و مفاصل به بهبود روحیه کمک میکند. با اینحال انسان در فضای باز در معرض تابش نور خورشید قرار دارد. تشعشعات فرابنفش خورشید می تواند برای پوست، بینایی و سلامتی انسان بسیار خطرناک باشد و احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد.
دو گروه سنی حساس بیشتر در معرض اینگونه خطرات قرار دارند : کودکان و سالمندان . این گروههای سنی نیاز به مراقبت و نگهداری دارند که یا در منزل و توسط اعضای خانواده یا توسط مراکز نگهداری کودکان یا سالمندان انجام میشود. در این اماکن ( مهدکودک، مهدکودک در خانه، سرای سالمندان یا خانهی سالمندان) توجه به اثر نور خورشید مهم می باشد. غفلت از این موضوع می تواند صدمات جبران ناپذیری بر سلامتی کودکان و سالمندان وارد آورد.
تامین سایبان مهدکودک و مدرسه
مهدهای کودک و مدارس نمونه باید علاوه بر فضای آموزشی مناسب دارای فضای تفریحی ، ورزشی و فضای باز برای فعالیت های کودکان باشد. برخی از والدین نیز فضایی به عنوان مهدکودک در خانه برای فرزندانشان در نظر میگیرند. این افراد نیز باید به این نکات توجه نمایند. تقریبا ۵۵ درصد از والدین بیش از ۴ ساعت از روز را به همراه کودکان خردسال در فضای باز بدون سایبان میگذرانند. ۸۰ درصد تماس ممتد کودکان با اشعه آفتاب تا قبل از ۱۸ سالگی است.
متاسفانه پوست کودکان حتی با وجود کرمهای ضدآفتاب در مقابل اشعه خورشید آسیبپذیر است. فروش بالای کرمهای ضدآفتاب نشان میدهد بسیاری از افراد، مدت زمان زیادی را در مقابل نور خورشید میگذرانند. بنابراین لزوم استفاده از آلاچیق یا سایبان در چنین مراکزی کاملا احساس میشود.
تامین سایبان در فضای باز خانه سالمندان
خانه ها و مراکز نگهداری از سالمندان حتما نیاز به یک فضای باز برای پیاده روی ، استراحت و شادابی روحیه افراد سالخورده دارند ، آفتاب احساس شادی و سلامتی را بالا می برد. نور آفتاب بیماری افسردگی فصلی را که به علت کمبود آفتاب در پاییز و زمستان به وجود میآید، درمان میکند. آفتاب بدن را شل کرده و حالت خلسه ای در بدن به وجود می اورد که اثر آرامشبخش فوق العادهای دارد. بهتر است افراد سالمند، برای ساخت ویتامین D در بدنشان، مدتی از روز را بدون استفاده از هیچ نوع ضدآفتابی در معرض نور آفتاب بگذرانند تا احتمال تشدید پوکی استخوان در آنها کمتر شود.
نرمی استخوان از بیماریهای مهم و شایع دوران سالمندی است که به دلیل کمبود عناصر معدنی مانند کلسیم و فسفر در استخوان ایجاد میشود. ویتامین دی نقش کلیدی در جذب این مواد معدنی دارد. این ویتامین با تابش نور خورشید در بدن تولید میشود. چنانچه فرد به اندازهی کافی در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرد کمبود ویتامین D رخ میدهد .
هوای آزاد و نور آفتاب، خطر بروز بیماری قلبی و دیابت را در افراد مسن کاهش میدهد. بطور میانگین روزی نیم ساعت در معرض تابش آفتاب بودن برای بدن کافی می باشد. ولی افراد سالخورده برای شادابی روحیه خود نیاز به زمان بیشتر در محیط های باز و فضای سبز دارند. این امر می تواند منجر به آفتاب سوختگی و اسیب پوستی در این افراد شود. با توجه به سن بالا و مشکلات سلامتی نیاز به ایجاد محیط هایی با سایه مناسب در فضای باز برای این گروه الزامی می باشد. این سایبان ها و آلاچیق ها می تواند کمک شایانی به حفظ روحیه و سلامتی این افراد داشته باشد.
آموزش مقابله با نور خورشید به کودکان در مهدکودک در خانه
کودکان بهترین تعلیم گیرنده های دنیا هستند. دائما هوشیارند و همه چیز را در اطراف خود می بینند و یاد می گیرند. عادتها و رفتارها در دوران کودکی شکل می گیرند. وظیفه یک پدر و مادر این است که مطمئن شود کودک عادات و رفتار خوب را کسب کند. یکی از مهمترین آموزشها، فراگیری راههای مقابله با اشعه زیان بار آفتاب می باشد.
شما کودکان را در مقابل سرما با لباسهای مناسب محافظت می کنید. حضور وی را در فضای باز محدود می کنید. در مورد آفتاب هم باید از کودک مواظبت کنید. همانطور که به کودک در مورد شستن دستها و مسواک زدن آموزش می دهید، در مورد استفاده از ضد آفتاب هم باید به او آموزش دهید. همانطور که به بچه ها در مورد خطرات بازی کردن با کبریت هشدار می دهید،آنها را نسبت به خطرات توقف طولانی مدت در آفتاب آگاه کنید.
در کنار والدین، مربیان، پرستاران، معلمان و افرادی که در رابطه با کودکان هستند نیز باید آگاهی های کافی نسبت به خطرات نور خورشید و مواردی که باید در مورد حضور کودک در فضای باز مهدهای کودک، مهدکودک در خانه و یا مدارس رعابت شود را داشته باشند و به کودکان توصیه کنند فعالیت های بیرون از محیط ساختمان را در مکانی سرپوشیده و زیر سایه انجام دهند.
نکات الزامی که باید والدین رعایت کنند
در فضای باز مهدکودک در خانه کودکان را از آفتاب محفوظ نگه دارید و از وجود سایه کامل مطمئن باشید. (چتر، سایه بان ، کالسکه های سایه بان دار). از بیرون بردن کودکان در ساعتهای بین ۱۰ صبح الی ۴ بعدازظهر که آفتاب حداکثر شدت را دارد، پرهیز کنید. فعالیتهای کودک در آفتاب را صرفنظر از ساعت و فصل محدود کنید.
بدن کودک و یا دانش آموز را با کلاه و لباس مناسب بپوشانید. لباسهای زیر بافت مناسب تر هستند. کلاه لبه دار پهن می تواند گوشها، بینی و لبها را محافظت کند. استفاده از عینک آفتابی خطر آب مروارید چشمها را که در سنین بالا بوجود می آید، کاهش می دهد. نور خورشید از بعضی از الیاف پارچه عبور می کند، لذا تنها به پوشش لباس متکی نباشید. ضدآفتاب با عیار ۱۵ یا بالاتر را حداقل ۲۰ دقیقه قبل از تماس با آفتاب به بدن کودک بمالید.
فریب روزهای ابری را نخورید. اشعه های زیانبار خورشید می توانند از ابر و مه عبور کنند. نسبت به انعکاس نور آگاه باشید. شن بیابان، برف، سنگهای ساختمانی و سطح آب باعث برگشت نور به اطراف می شوند. بنابراین حتی در سایه هم امنیت کامل در مقابل اشعه زیانبار خورشید وجود ندارد. از رعایت مسایل ایمنی مربوط به آفتاب و نصب سایبان های مورد نیاز در مکان بازی کودک اطمینان حاصل کنید. مهدکودک در خانه، مهدکودک و مدرسه ای با فضای بازی بزرگ ولی بدون سایبان مکان مناسبی برای کودک شما نمی باشد. شما باید در کنار انتخاب مکانی با فضای بزرگ به ایمن بودن کودک در برابر خطرات آفتاب نیز توجه کنید.
آموزش مقابله با نور آفتاب به افراد مسن و سالمند
افراد مسن همانند کودکان در معرض خطر آفتاب می باشند و جزو گروه های سنی آسیب پذیراند. آموزش آگاهی دادن به آنها در مقابل خطرات احتمالی قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید الزامی می باشد. قرار گرفتن در معرض آفتاب می تواند منجر به افت قند خون و خطر مرگ در افراد دیابتی شود. لذا آگاهی بخشی به سالمندان نسبت به عدم فعالیت بدون محافظ زیر تابش شدید خورشید و استفاده از کرم های ضد آفتاب و در طول ساعات روز الزامی می باشد.
یکی از موارد شایع در دوران سالمندی کاهش محتوای آب و خشکی منتشر پوست است. مهمترین علامت این وضعیت ،خارش شدید و منتشر پوست می باشد. می توان خشکی پوست را شایعترین علت خارش عمومی بدن در دوره سالمندی در نظر گرفت. پیشرفت این حالت به بروز نوعی اگزما و حساسیت پوستی در اثر خشکی شدید پوست منجر می گردد.
در مداوای این وضعیت پرهیز از شستشوی بیش از حد پوست، استفاده مداوم از مرطوب کننده های پوستی و در موارد شدید استفاده از داروهای ضد التهاب موضعی توصیه میشود. در مجموع خشکی منتشر پوست در دوره سالمندی می تواند زمینه ساز بروز سایر انواع اگزمای پوستی نیز باشد. یک راه برای جلوگیری از آن قرار نگرفتن در مقابل تابش مستقیم خورشید است. پیشنهاد ما برای جلوگیری از بروز این مشکل استفاده از سایبان پارچه ای می باشد.
محافظت از پوست سالمندان در برابر نور خورشید
در سنین سالمندی یک سری تغییرات ناشی از اثر مزمن آفتاب بر پوست و روند پیری ایجاد می شود.این تغییرات شامل بروز چین و چروک های عمیق ،قطور شدن موضعی پوست و بروز لکه های تیره در نواحی در معرض آفتاب به ویژه صورت و دست ها می شود. ضایعات خال مانند و زگیلی شکل متعددی نیز با افزایش سن در سالمندان روی می دهد که احتمال تغییرات بدخیمی در آنها وجود ندارد.
دوره سالمندی با تغییراتی در عملکرد پوست همراه است که می تواند باعث پیدایش بیماری های پوستی گردد. توصیه عمومی در دوره سالمندی در مورد مراقبت از پوست، اجتناب از شستشوی بیش از حد پوست، پرهیز از استفاده از مواد شوینده محرک،پرهیز از آفتاب، (استفاده از سایبان چادری ) استفاده منظم از کرم های ضدآفتاب و مراجعه فوری به متخصص پوست در صورت بروز هر ضایعه و توده جدید و مقاوم به درمان های معمول می باشد.
به افراد مسن آموزش های لازم را بدهید تا در زیر آفتاب و تابش نور مستقیم خورشید استراحت نکنند. دراز کشیدن طولانی مدت در زیر نور خورشید بدون محافظ کارآمد، برای پوست و سلامتی افراد مسن بسیار خطرناک است. لازمه آموزش موثر و مفید، آگاهی و آموزش دیدن کارمندان، کارکنان و پرستاران این مراکز در مورد نحوه بر خورد با سالمندان و افراد مسن و چگونگی مراقبت از آنها در فضا باز بیرونی و آگاهی از خطرات قرار دادن افراد ناتوان در معرض تابش اشعه های مضر نور خورشید می باشد.
فواید و مضرات نور خورشید
۱- اشعه ماوراء بنفش خورشید، منبع اصلی ویتامین D بدن ما است. این ویتامین برای استخوان ها، عضلات و سیستم ایمنی بدن ما لازم است. ویتامینD، همچنین توان مبارزه با بروز و رشد تومورهای سرطانی را دارد.
۲- نور آفتاب موجب فعالیت غده صنوبری در مغز می شود. این غده ماده شیمیایی به نام تریپتمینس تولید می کند که وضعیت روحی شما را بهبود می بخشد.
۳- قرار گرفتن در معرض نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش ساختگی (صناعی) به عنوان یک عامل مهم و پیش گیرنده در بیماری سرطان پوست شناخته شده است.
۴- قرار گرفتن بیش از حد در برابر نور خورشید شما را چهار بار بیشتر مستعد مبتلا شدن به بیماری آب مروارید می کند.
۵- آفتاب سوختگی می تواند پراکندگی و عملکرد گلبول های سفید خون (سلول های دفاعی بدن) را تغییر دهد و نیز به DNA بدن آسیب وارد کند.
ضرر تابش نور آفتاب بر کودکان
نور آفتاب برای سنتز ویتامین دی (D) در بدن انسان ضروری است. کودکان برای رشد استخوانها و دندانها به ویتامین دی نیا دارند و در اثر کمبود آفتاب بیشتر مشکل پیدا میکنند. لازم است بطور متناوب در طول هفته در معرض نور خورشید قرار گیرند. ولی این نور آفتاب به دلیل لطافت و ظرافت زیاد پوست کودک ممکن است حساسیت شدید ایجاد کند.
قسمت عمده اشعه خورشید برای پوست مضر است. بنابراین با توجه به حساسیت بیشتر پوست اطفال در برابر نور آفتاب لازم است از پوست محافظت شود. مهمترین عامل تأثیر گذار بر روی پوست و در فصل تابستان، نورخورشید و گرمای حاصل از آن است. این مسئله تعرق و از دست رفتن آب بدن را به همراه دارد. در صورتیکه بدون رعایت نکات حفاظتی و عدم جبران آب از دست رفته بدن، به مدت طولانی در برابر نور خورشید قرار بگریم دچار آفتاب سوختگی و گرمازدگی ناشی از گرما خواهیم شد.
کودکان نسبت به بزرگسالان مدت طولانیتری را در هوای آزاد سپری میکنند. کودکان بطور معمول در طی یکسال ۳ برابر بالغین اشعه ماوراء بنفش خورشید را دریافت میکنند. مقدار تابش پرتوهای خورشید دارای اثرات تجمعی هستند و درصورت تماس زیاد ممکن است در سنین بسیار پایین خصوصیات ژنتیکی فرد آسیب ببینند و زمینه ایجاد سرطان پوست را فراهم نماید. این موارد باید مورد توجه والدین در مهدکودک در خانه و مدیران و مربیان در مهدکودکها قرار بگیرد.
امروزه داشتن استخر در مهدکودک ها، مهدکودک در خانه و مدارس الزامی به نظر می رسد. هنگامی که کودکان و دانش آموزان کنار استخر با آب بازی میکنند، شدت انعکاس اشعه خورشیدی بیشتر است و باعث آسیب بیشتر به پوست میشود. وزیدن باد خنک اثر نفوذی اشعه خورشید به پوست را بیشتر میکنند بنابراین باید در این شرایط دقت بیشتری برای محافظت پوست انجام داد.
ضرر تابش نور خورشید بر سالمندان
پیری زودرس پوست می تواند نتیجه تابش نور آفتاب و اشعه فرابنفش آن به پوست باشد. تابش نور خورشید و اشعه ی فرابنفش باعث بروز و تشدید لکهای پوستی میشود. نور آفتاب می تواند نازک تر شدن پوست را در پی داشته باشد و باعث بازتر شدن رگ های خونی شود. این امر برای افراد مسن و که اغلب بیماری های قلبی و بدنی ضعیف دارند می تواند بسیار خطرناک باشد.
پیرزنانی که در مناطق با تابش شدید نورآفتاب زندگی میکنند، به دلیل تماس زیاد با اشعه فرابنفش، به بیماری ماهیچهای سیستم ایمنی موسوم به میوسیت مبتلا میشوند. این بیماری در زنان سالخورده و سالمند بسیار شایع می باشد. در صورت ابتلا به آفتاب سوختگی در دوران پیری پوست نمی تواند به سرعت خود را ترمیم نماید و بسیار آسیب پذیر باقی می ماند.
در بیماری ناخنک چشم ، یک بافت اضافی در ناحیه سفیدی چشم (بیشتر در بخش داخلی چشم) در مجاورت قرنیه (بخش رنگی چشم) به وجود میآید. ناخنک، شایعترین عارضه چشمی پس از کاتاراکت ( آب مروارید ) در افراد سالخورده است. ناخنک چشم، خفیفترین عارضه اشعه ماورای بنفش نور آفتاب است. قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور آفتاب، بدون استفاده از عینک آفتابی، از علل مهم بروز آن است. استفاده از عینک آفتابی معمولا در بین افراد مسن و سالمند بسیار کم می باشد. به همین دلیل عارضه های چشمی در این گروه سنی شایع تر است. قرار گرفتن بیش از حد در برابر نور خورشید شما را چهار بار بیشتر مستعد مبتلا شدن به بیماری آب مروارید می کند. تماس طولانی با افتاب و فعالیت در زیر افتاب یکی از عوامل اصلی ابتلا به آب مروارید می باشد.
ویژگی سازه پارچه ای در جذب نور خورشید
یکی از ویژگیهای اصلی و مزایای کلیدی پارچه کششی به کار رفته در سازه چادری (پارچه ای) مقاومت در برابر نور خورشید و جذب بخشهای مضر آن از جمله فرابنفش UV و فروسرخ است. روکش pvc پارچه ها باعث می شود در فضای باز امنیت و آسایش یک فضای داخلی را داشته باشید. چراکه نور طبیعی و دلچسب خورشید را عبور میدهد اما اشعههای مضر آن را فیلتر میکند.
نور عبوری از این پارچه ها روشنایی زیر آن را تامین می کند اما شدت تابش آزاردهنده ی آفتاب را کم میکند. به علاوه این پارچه ها عایق حرارتی هستند و محدودهی زیر سازه چادری نسبت به فضای بیرون اختلاف دما داشته و در تابستان خنکتر و در زمستان گرم تر است.
سایبان مهدکودک در خانه، مهدکودک و مدرسه
سایبان مهدکودک در خانه، مهدهای کودک و مدارس باید حتی الامکان با کمترین تعداد ستون اجرا شوند تا کودکان در حین بازی و دویدن به اطراف به آنها برخورد نکنند. همچنین دهانه های بلند و بزرگ در طراحی منظور میگردد تا بیشترین فضا برای فعالیت های کودکان فراهم شود. فرم آرک و یا فرم سان شید دو فرمی می باشند که بیشتر برای مهدکودک و مدرسه استفاده می گردد . فرم دیگری که در دکوراسیون مدرن اروپایی و آمریکایی برای مراکز آموزشی کودکان در حال بکارگیری می باشد فرم حباب است ، این فرم سازه پارچه ای به علت مدرن تر بودن مورد استقبال بیشتر معماران قرار گرفته است.
سایبان چادری خانه سالمندان
برای خانه سالمندان بیشتر فرم های مورد استفاده برای آلاچیق استفاده می گردد. سالمندان فعالیت خاصی در فضای باز ندارند و بیشتر نیاز به یک محل برای استراحت و نشستن زیر سایه دارند. آلاچیق پارچه ای بزرگ که این افراد بتوانند بصورت گروهی در زیر آن جمع شوند بسیار مناسب میباشد ولی می توان از سایبان های کوچک و در تعداد زیاد نیز استفاده نمود.
انواع مختلف سازه چادری را می توانید در این صفحه مشاهده نمایید.
سایبان مهدکودک قابلیت رنگی شدن هم دارد ؟
سلام
توصیه می کنیم سازه فولادی رو در رنگ های مناسب سفارش بدید و پارچه سفید رتگ باشد. پارچه های رنگی هم موجود می باشد ولی توصیه نمی گردد.