طراحی سازه پارچه ای
پروژه های ساختمانی امروزه محدود به محدودیت های معماری سنتی نیستند. چرا طراحی سازه پارچه ای ؟ هر ساله معماران و طراحان در تلاشند که راه حل های نوآورانه ای را در طراحی های خود استفاده کنند از جمله ساختار هایی که می توانند در آن ابتکار و نوآوریی داشته باشند سازه های پارچه ای است. در ادامه سه نکته برای شروع فرایند طراحی سه مرحله ای سازه پارچه ای ارائه می شود تا معماران و طراحان بتوانند در طراحی های خود از این المان نوآور استفاده کنند.
مرحله اول: الهام گرفتن در طراحی سازه پارچه ای
اولین قدم طراحی سایبان پارچه ای این است که معماران یک چشم انداز منحصر به فرد برای استفاده از سازه چادری در پروژه ها ایجاد کنند. در این راستا کافی است که طراحان بررسی کنند چه کسانی از سازه های چادری در پروژه های خود استفاده کرده اند و با توجه به محدودیت های معماری، چگونه طرح های خود را به وسیله سازه چادری به چالش کشیده اند. سپس کافی است با توجه به اطراف خود از محیط الهام گرفته و طرح های خلاقانه ای را ایجاد کنید.
مرحله دوم : شناسایی چالش ها طراحی سازه پارچه ای
هنگامی معماران می توانند از محیط اطراف خود الهام بگیرند که بخواهند بر چالش های ایجاد شده در طراحی سه مرحله ای سازه پارچه غلبه کنند. برخی از چالش های رایج که معماران در طراحی سایبان پارچه ای با آن مواجه هستند و باید آن را حل کنند عبارتند از:
-
بهبود بهروه وری انرژی
معماران و طراحان در این باورند با که با طراحی مناسب و سایه اندازی، میزان مصرف انرژی کاهش خواهد یافت. در این راستا امروزه معماران از نمای چادری ساختمان ها به عنوان یکی از گزینه های نوآورانه و مقرون به صرفه در ایجاد سایه اندازی می توانند استفاده کنند، و با گرفتن گواهینامه LEED می توانند بر متفاوت بودن طرح خود تاکید داشته باشند.
-
طراحی فضای عمومی
طراحی فضا عمومی چالش های منحصر به فرد و اما فرصت های خوبی را برای معماران به دنبال دارد. چرا که همه پروژه های فضای عمومی یک ترکیب از عملکرد و زیباشناسی و ایجاد ارزش برای جامعه دارد. یکی از ویژگی های سایبان های چادری این است که در هر نوع فضایی می توانند قرار گرفته و جاذبه و راحتی را برای افراد ایجاد کند.
-
طراحی دکوراسیون داخلی – دکوراسیون خارجی
طراحان فضای سبز با استفاده از سازه غشایی در فضای خود می توانند یک دکوراسیون خارجی منحصر به فردی را ایجاد کنند.علاوه بر آن می توانند فضای زیر آن را یک دکوراسیون داخلی فوق العاده ایجاد کرد چرا که سایه بان چادری در برابر بارش باران و برف و آفتاب شدید مقاوم خواهد بود.
-
ایجاد فضای خارق العاده در شب
استفاده از سازه چادری در نما ساختمان ها می تواند جلوه ای متفاوت به شهر دهد چرا که سایه بان های پارچه ای در طول روز می توانند نور خورشید را به راحتی عبور داده و داخل را روشن نمایند و در شب با نورپردازی سازه چادری، فضای متفاوتی را در شهر ایجاد نمایند.
-
تمایز و نوسازی ساختارهای قدیمی
یکی از چالش ها و فرصت هایی که معماران دارند نوسازی و بهسازی مناطق قدیمی است. طراحان می توانند با تلفیق معماری مدرن و معماری سنتی در مناطق قدیمی فضایی متفاوت را ایجاد کنند. سازه چادری یکی از المان هایی است که در معماری مدرن در انواع فضاها استقاده می شود.
به صورت خلاصه چالش هایی که به معماران در طراحی سازه چادری می تواند کمک کند به صورت زیر است:
- بهبود بهره وری انرژی
- پشتیبانی از صدور گواهی نامه LEED
- طراحی فضای عمومی
- طراحی دکوراسیون داخلی فضای زیر سایه بان چادری
- دکوراسیون خارجی با طراحـی سازه پارچه ای در محوطه
- ایجاد فضای فوق العاده در شب با نورپردازی سازه پارچه ای
- تلفیق معماری سنتی با معماری مدرن برای نوسازی و بهسازی مناطق قدیمی با سازه پارچه ای
مرحله سوم : تماس با یک متخصص
برای ایجاد یک طراحی سازه پارچه ای منحصر به فرد در فضاها، معماران نیاز دارند. که با یک متخصص در تماس باشند تا راهکارهایی برای برطرف کردن مشکلات به آنها پیشنهاد بدهد. در این راستا شرکت سازه غشایی ساینا برای کمک به معماران کشورمان ایران همگام شده و تجربیات خود را با برگزاری کلاس هایی به صورت تئوری و برگزاری کارگاه عملی در این زمینه به معماران عزیز ارائه دادند تا بتوانند از این المان زیبا برای هر چه جذاب شدن فضای خود استفاده نمایند.
به صورت خلاصه نکاتی که برای شروع طراحی در سه مرحله سازه پارچه ای می توان استفاده کرد عبارتند از:
- الهام گرفتن از محیط اطراف برای طراحی سایبان چادری
- شناسایی چالش های طراحی سقف چادری
- تماس با متخصصین سازه غشایی