انواع طراحی روف گاردن

همانطوری که بیان کردیم طراحی روف گاردن یکی از طرح های امروزی و بسیار زیبا می باشد که افراد زیادی از این طرح در ساختمان ها خود استفاده می کنند. البته طراحی روف گاردن در انواع گوناگونی صورت می گیرد که هر نوع آن ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارد که در ادامه آنها را بیان می کنیم.

سیستم گسترده

کسانی که به طراحی روف گاردن می پردازند نام این نوع از طراحی را Extensive گذاشته اند. این نوع از طراحی را به نام مقطع کم ارتفاع و یا همان ضخامت کم می شناسند، چرا که لایه میانی آن عمق کمی دارد و کاشت زیادی در این طراحی صورت نمی گیرد. در این نوع طراحی فقط می توانید یک یا دو گیاه را پرورش دهید و این مسئله به این علت است که محیط کاشت شما بسیار کم عمق می باشد. افرادی که از این طرح استفاده می کنند بیشترین چیزی که مد نظرشان می باشد بار وزن است.

کسانی که می توانند به این سبک از پلان روف گاردن دسترسی داشته باشند فقط پرسنل نگهداری این دسته از طرح ها هستند. استفاده از این نوع طرح بیشتر بر روی بام هایی صورت می گیرد که دارای شیب می باشند. ریشه گیاهانی که در این سیستم وجود دارد بطور معمول ۴۰ تا ۱۰۰ میلی متر است. مجموع باری که این سبک از طراحی فضای سرسبز می تواند تحمل کند ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم می باشد. شما اگر می خواهید از این طرح استفاده کنید باید بانید محیط کشت آن کم عمق و سطحی می باشد و به طور کلی در دسترس همه افراد می باشد و به همین دلیل کارکرد خاصی ندارد.

سیستم متمرکز

این دیزاین سقف روف گاردن بیشتر به نام intensive و یا باغ بام که عمق زیادی دارد شناخته می شود. شما به راحتی می توانید در این طراحی رشد بیشتر گیاهان را مشاهده کنید، چرا که سبک این طراحی بیشتر شبیه پارک می باشد. عمق خاک آن بیشتر از طراحی سیستم گسترده است. برخی از روف گاردن هایی که دارای این طراحی می باشند درخت های بسیار بزرگ و یا آب نما های مجلل و بزرگی را دارا می باشند که برای این موضوع باید سازه ساختمان را حسابی تقویت کنید، در غیر این صورت ساختمان دچار مشکل می شود.

اگر می خواهید از این طراحی در پشت بام های خود استفاده کنید باید بدانید که مراقبت از این طرح نسبت به طرح گسترده بسیار بیشتر است و شما باید به طور دائم به آبیاری و کوددهی این طرح رسیدگی کنید. البته مراقبت های باغبانی و نرده چوب پلاست هم نیاز دارد، به همین دلیل باید شما برای نگهداری این طرح از افراد متخصص مشورت های لازم را دریافت کنید.

انواع طراحی روف گاردن
انواع طراحی روف گاردن

سیستم مدولار

این طراحی روف گاردن ارزان با طراحی های دیگر بسیار متفاوت می باشد، چرا که طرح های پیشین دارای لایه ای بودند که ضخامت آن زیاد و یا کم بود، ولی این طرح دارای این لایه نمی باشد و کشت گیاه در جعبه صورت می گیرد. ب همین دلیل است که به این طراحی روف گاردن سیستم مدولار یا جعبه گیاه می گویند. در این طراحی گیاهان را در جعبه های مخصوصی کشت می کنند و این جعبه ها را در سراسر روف گاردن قرار می دهند، به طوری که تمامی سطح روف گاردن را می پوشاند. بنابراین محیط کشت در این طراحی ناپیوسته می باشد.

سیستم ترکیبی

این طراحی روف گاردن یکی دیگر از طراحی هایی می باشد که در پشت بام به کار می رود. دلیل عمده ای که به این طرح ترکیبی می گویند، این است که سیستم متمرکز و سیستم گسترده هردو در این طرح به کار رفته اند. استفاده از این طرح در صورتی می باشد که فضای بار بیشتری در پشت بام وجود داشته باشد. همچنین لایه هایی که در این طرح مورد استفاده قرار می گیرد بسیار سبک وزن می باشد. بیشترین استفاده از این طرح برای ساختمان های تجاری می باشد که مساحت بیشتری دارند.

بیشترین طرح هایی که برای طراحی پشت بام های سرسبز اجرا می شود این چهار طرح می باشد، ولی امکان دارد شما بخواهید آلاچیق و عناصر دیگری را در اجرای روف گاردن خود به کار ببرید که در ادامه طراحی آلاچیق را توضیح می دهید.

آلاچیق در طراحی روف گاردن

همانطوری که بیان کردیم طرح هایی که در نقشه تراس گاردن به کار برده می شود دارای چهار طرح اساسی می باشد، ولی امکان دارد برخی از افراد تمایل داشته باشند عناصر دیگری مانند آلاچیق را در پشت بام های خود استفاده کنند.

به یکی از نکاتی که در مورد اجرای طرح آلاچیق باید دقت داشته باشید این است، فضایی که می خواهید آلاچیق را در آن به کار ببرید باید وسیع باشد، چرا که در غیر این صورت زیبایی چندانی نخواهد داشت. بنابراین باید از این طرح برای ساختمان هایی که تجاری و یا برج هایی که مساحت زیادی دارند استفاده کنید.

یکی از مزیت های به کاربردن طرح آلاچیق در پشت بام های سرسبز این است که شما می توانید از این فضا لذت ببرید. به همین دلیل است که در بیشتر ساختمان های تجاری از روف گاردن به عنوان کافی شاپ یا رستوران استفاده می شود، چرا که زیبایی فضا را بیشتر می کند و سایه بانی را در پشت بام ایجاد می کند.

مزایای روف گاردن

استفاده از روف گاردن باعث پاکسازی هوای اطراف، کاهش آلاینده‌ها، کاهش جذب حرارت ساختمان، کنترل دما، کاهش مصرف انرژی و بهره برداری از آب باران می‌شود و علاوه بر اینکه معماری ساختمان را ارتقا می‌دهد، چهره شهر را زیباتر می‌کند. به دلیل استفاده از مواد سبک و البته مقاوم در ساخت روف گاردن، بستری فراهم می‌شود تا پوشش‌های گیاهی رشد و نمو داشته باشند و به کشت محصولات کشاورزی پرداخته شود.

نظر شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *